Sohvamateriaalit ja sohvan suojaaminen

Hyvä sohva on pitkäikäinen hankinta. Jotta sohva kestää hyvänä pitkään tulee sitä hoitaa hyvin ja huolehtia sen puhtaudesta ja siisteydestä. Kiinnitä huomiota sohvan materiaaliin kun olet hankkimassa uutta sohvaa. Se vaikuttaa hyvin paljon siihen millaista sohvaa on pitää puhtaana ja mitä vaihtoehtoja sohvan puhdistukseen on sen likaantuessa.

Kangassohvan puhtaanapito

Kangas on hyvin suosittu ja yleinen sohvamateriaali. Verhoilukankaita on lukuisia erilaisia. Yleensä kangassohvan hinta kertoo kuinka laadukasta siinä käytetty kangas on. Laadukkaat kankaat kestävät hyvin pesua ja puhdistusta. Kangassohvan päällysteitä pestäessä on tärkeää tarkistaa, miten päällysteet saa irrotettua sohvasta. Aina kaikkia päällysteitä ei pysty irrottamaan joka tietenkin vaikeuttaa pesua. Sohvatyynyistä päällyskankaat ovat usein irrotettavissa mutta rungon ympärille pingotettu kangas saattaa olla vaikeammin irrotettavissa. Kankaan suojaus on myös tärkeää. Huonekaluliikkeissä myydään sohvasuojakemikaaleja, joiden avulla sohva saadaan säilymään puhtaampana pidempään. Tosin mikään kemikaali ei estä sohvaa likaantumasta jos siihen kaatuu punaviiniä tai tomaattikastiketta. Sohvan kyllästäminen kemikaalilta estää kuitenkin housuista tarttuvan tummuuden tarttumista sohvaan ja hidastaa käsinojien kohdan kellastumista joitakin esimerkkejä antaakseni.

Suosittua on suojata sohvat myös ihan mekaanisesti esimerkiksi viltillä tai peitteellä. Varsinkin lapsiperheissä tämä on suosittu tapa. Se helpottaa sohvan pesua, kun suojapeitteet voi huoletta heittää pesukoneeseen ja taas saa sohva raikkaan ilmeen.

Kodin1 sohvat

Nahka sohvamateriaalina kestää hyvin

Nahkasohville on olemassa omat suojakemikaalinsa. Nahkasohva on ehkä hieman helpompi pitää puhtaana kuin kangassohva sillä se ei imaisi heti kosteutta itseensä samalla tavoin kuin kangassohva. Nahkasohva kestää nihkeällä rätillä pyyhkimistä, joten jos jotain kaatuu sohvalle, saa sen nopeasti toimimalla pyyhkäistyä vielä pois. Vaalea nahkasohva tosin on herkkä esimerkiksi farkuista lähtevälle siniselle värille. Vaalean sohvan värin kanssa saa olla kyllä aina tarkkana, olipa materiaali sohvassa sitten mikä hyvänsä.

Alcantara on suosittu sohvamateriaali julkisissa tiloissa

Alcantara, joka on tietyntyyppinen kestävä kangas., nousee usein esille sohvamateriaaleista puhuttaessa. Tämä kangas kuuluu arvokkaimpiin sohvakangasmateriaaleihin. Se on hyvin kestävää ja helppo pitää puhtaana. Moni julkisen tilan sohva esimerkiksi on juurikin Alcantaraa hyvän kestävyytensä vuoksi. Alcantara-kangasta voi pestä ja sillekin löytyy omat suoja-aineensa jolla varsinkin uusi sohva kannattaa suojata. Sama pätee kaikkien uusien sohvien kanssa. Muista aina suojata sohvasi varsinkin kun se on uusi. Hyvin suojakäsitelty sohva kestää hyvänä huomattavasti pidempään kuin suojaamaton.

 

(Visited 184 times, 1 visits today)